
به گزارش برندابات دومین جشنواره ی برترین های تبلیغات ایران، علیرغم تمام حاشیه ها، در روز دوشنبه بیست و پنجم بهمن ماه توسط موسسه فرهنگی روابط عمومی آرمان در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما با شعار خلاقیت، اثربخشی تبلیغات، حق انتخاب مشتری و با هدف معرفی و تقدیر از الگوها و آثار برتر تبلیغاتی، ارتقای کیفیت تولیدات تبلیغاتی و بهینهسازی هزینههای تبلیغات در کشور در دو بخش اصلی و ویژه با حضور افراد به نام و سرشناس در حوزه ی تبلیغات و بازاریابی برگزار شد.
همایش پس از تلاوت آیات قرآن وسرود جمهوری اسلامی ایران، با صحبت های علی ظهوریان به عنوان مجری برنامه آغاز شد. در ادامه کلیپ معرفی جشنواره پخش شد که به طور خلاصه بخش های زیر را شامل می شود:
- بیان اهداف جشنواره: ایجاد رقابت سالم، کمک به نوآوری، تقویت ایده های خلاق و…
- بیان ارزش ها: تکیه بر دانش تبلیغات، استقلال داوری، پویایی در استانداردهای ارزیابی و …
- شعار جشنواره: خلاقیت، اثربخشی تبلیغات، حق انتخاب مشتری
- توضیحات بخش مسابقه به عنوان مهمترین بخش جشنواره
- مخاطبان: فعالان صنعت تبلیغات و روابط عمومی
- توضیحات مرتبط با قوانین مسابقه
شروع صحبت های جناب آقای هوشمند سفیدی، رئیس جشنواره ملی تبلیغات، به عنوان شروع رسمی برنامه بود. ایشان ضمن صحبت های خود در رابطه با بخش های مختلف جشنواره و توضیحات مجدد در رابطه با قوانین وارزش های همایش، استقلال داوری و نبود هرگونه سوگیری را به عنوان کلیدی ترین مسئله در انتخاب آثار برگزیده، مطرح نمودند. ایشان همچنین به نقش صنعت تبلیغات در رشد و پیشرفت و ارتقای اقتصاد تاکید کردند. وی همچنین بیان نمود که صنعت فرهنگ و تبلیغات در کشور ما اهمیت بسیاری دارند. اگر صنعت تبلیغات بتواند به صورت حرفه ای عمل کند، می تواند بین ۱۵ تا ۲۰درصد به تولید ناخالص ملی کمک کند، بنابراین وقتی چنین ظرفیتی وجود دارد، باید از آن استفاده کرد.
به گزارش برندابات دکتر عبدالله گیویان، دبیرعلمی جشنواره به عنوان دومین سخنران جشنواره صحبت های خود را این گونه آغازنمودند: " تصویری که از صنعت تبلیغات در کشور وجود دارد اگر گویا نباشد، تبلیغات نیز ثمربخش نخواهند بود و ما باید بتوانیم برای تبلیغات نیز به درستی و با آگاهی از میزان ظرفیت ها تبلیغ کنیم. آنچه در صنعت تبلیغات در کشور ما مشکل آفرین است، این مسئله است که تبلیغات که عرصه ی همجوشی و همزیستی عرصه های مختلف است گاهی به شدت تحریف پیدا می کند و در حد عملیات اجرایی پایین آورده می شود و این تصور پیش می آید که اگر کسی می تواند چیزی را در غالب انواع مواد تبلیغی ارائه دهد، پس بر تمامی ابعاد تبلیغات آگاهی دارد. این آفت در دراز مدت گریبان گیر صنعت تبلیغات خواهد شد. تبلیغات از نظر من یکی از شاخه های علوم انسانی است و باید در بین رشته های مختلف، فضایی برای آموزش آن وجود داشته باشد. اگر می خواهیم تبلیغات به جایگاه شایسته ای برسد باید سرمایه گذاری هایی در این حوزه انجام شود، در غیر این صورت این فضا به افرادی داده می شود که فقط اطلاعات کمی در برخی قسمت های تبلیغات دارند". ایشان در ادامه ی صحبت های خود به این مسئله نیز اشاره نمودند که تفکر ایرانی در رابطه با تبلیغات، همان تفکری است که جایش در کشور بسیار خالی است چرا که تبلیغات در حال حاضر ساختار نظری مناسبی ندارد و در راستای اهداف استراتژیک پیش نمی رود و باید در خدمت دردها وخواسته های مردم قرار گیرد. دکتر گیویان صحبت های خود را این گونه به پایان رساندند که "کشور ما نیازمند پارادایم ایرانی تبلیغات است. نظامی برای تبلیغات که هم مباحث نظری و هم شیوه های عملی و روش های عملیاتی آن با فضای فرهنگی ایرانی تطابق داشته باشد".
سخنران بعدی، استاد علی فروزفر به عنوان دبیر هیئت داوران و نماینده ی هیئت داوران ۵۵نفره، به قرائت بیانیه هیئت داوران پرداختند. "در این مسابقه، ۲۰۰۰ اثر در ۹ شاخه به دبیرخانه جشنواره ارائه شده بود که از این تعداد ۸۱۵ اثر بر پایه معیارهای داوری مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت ۸۰ اثر برتر انتخاب شدند".
در ادامه، دکتر حیدری، مدیر کل تبلیغات و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ضمن تشکر از برگزارکنندگان این جشنواره به ذکر این مطالب پرداختند که " وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها متولی تبلیغات در کشور است و با توجه به این رسالت ما تلاش داریم که تمام علاقه مندان و مسئولان را دعوت و حمایت کنیم و با تعامل، به رونق صنعت تبلیغات در کشور بپردازیم. لذا این وزارت نگاهی راهبردی و جدید به تبلیغات دارد و به دنبال اثربخشی و نوآوری است. تبلیغات موضوع روز دنیا است و باید از این ظرفیت ها برای حل چالش های پیش رو استفاده کنیم. تبلیغات پل ارتباطی بین صنعت، اقتصاد، اجتماع و فرهنگ است و توانایی حل بسیاری مشکلات و در نهایت رونق اقتصادی را دارا می باشد". ایشان در ادامه ی صحبت های خود به ۴ بخش سازمان های نظارتی، ارکان اجرایی، صاحبان رسانه و صاحبان آگاهی به عنوان منظومه ی تبلیغات اشاره نمودند و اذعان داشتند که این ۴بخش باید با یکدیگر هماهنگی داشته باشند تا اثربخشی تبلیغات افزایش یابد.
بخش اول جشنواره با تقدیر از رسانه های همراه، چهره های ماندگار و حامیان مختلف جشنواره به پایان رسید که در ادامه به آنها اشاره می شود:
امیر رضا زارعیان و محمد علی مقدسی: طراحی تبلیغات تعاملی و نمایشی جشنواره
حامیان معنوی:
- اداره کل تبلیغات اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
- سازمان زیبا سازی شهرداری تهران
- وزارت صنعت، معدن و تجارت
- نمایندگی سازمان جهانی تبلیغات در ایران
موارد خاص:
- سامان نیک نژاد: برنده ی مسابقه ی طراحی پوستر جشنواره
- محمد مهدی ایزدی: مدیرعامل شرکت گروه ایده
- حسین برات: مدیر عامل شرکت خدمات تجارت
سایر حامیان:
- گروه توسعه ی پویندگان پارس
- گروه ایده
- شرکت صباویژن
- شرکت تبلیغاتی فست کلیک
- شرکت تبلیغاتی هنر روز
- شرکت تبلیغاتی پژهان
- کانون آگهی و تبلیغات عرفا
- سازمان بهشت زهرا
حامیان رسانه ای جشنواره:
- روزنامه اعتماد
- روزنامه جام جم
- دنیای تبلیغات
- تبلیغات بازرگانی
- کافه بازاریابی
- نشر دانش تبلیغات
- روزنامه فرصت امروز
- I marketo
- وبسایت برند ابات (brandabout)
- اخبار رسمی
- شرکت صبا سل آریا
- ایران ادز
- آژانس تبلیغاتی ایران آفیس
- ای مارکتور
چهره های ماندگار:
- منوچهر مستوفی
- احمد عبدلی
- احمد حسینی آرام
پس از استراحتی کوتاه و با هنرنمایی گروه موسیقی نیاک به عنوان خاتمه ی بخش اول، بخش دوم و اصلی جشنواره با سخنرانی عماد رستمی عضو هیئت اجرایی سازمان جهانی تبلیغات آغاز شد. IAA ، نهادی غیرانتفاعی و بین المللی در جهت پیشرفت صنعت تبلیغات است و به عنوان ناظر بدون حق رای و داوری در جلسات داوری شرکت کرده تا بر سیاست ها، سیستم ها ی کاری، روش ها و نحوه ی داوری ها نظارت کند و در نهایت موارد مورد توجه را به برگزارکننده ی این همایش اعلام کند. صحبت های ایشان پس از معرفی IAA، با قرائت بیانیه ی دبیر کل سازمان جهانی تبلیغات، فیلیکس تاتارو، به پایان رسید.
در این میان کلیپی از داریوش مهرجویی به عنوان یکی از داوران این جشنواره نیز پخش شد که در آن به نقش مهم و اثرگذار این جسنواره اشاره نمود.
دکتر"محمد ماجد" کمیسر سازمان جهانی تبلیغات به عنوان اخرین سخنران برنامه، قبل از شروع اهدای جوایز، دقایقی چند، به صحبت پرداختند. ایشان بیان کرد: ما نیازمند نظارتی هستیم که جنس آن نزدیک به نقد دوستانه و خیرخواهانه باشد. ما از سند اقتصادی کشور با بیتفاوتی گذشتیم و باید بدانیم که سهم ما از بازار جهانی بسیار کم است. ما در عرصه تبلیغات فرامرزی عمل نمیکنیم و بازاریابی تبلیغات نداریم. ما نیازمند آموزش دائمی و پژوهش در عرصه تبلیغات کشور هستیم.
گزارشگر: خانم مائده فاضلی
کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به وب سایت BrandAbout میباشد . کپی برداری فقط با ذکر منبع مجاز می باشد.