
برند، واژه ای که در همه جا سخن از آن است، حقیقتا چیست؟ و چگونه می توان اثربخشی آن را اندازه گیری کرد؟
برندها، شخصیت یک کسب وکار می باشند. چه این کسب وکار کالایی مصرفی مانند نوشیدنی باشد و چه یک خدمت تخصصی مانند حسابداری باشد. احساس، تصویرسازی ذهنی و وابستگی هایی که یک شخص نسبت به یک برند پیدا می کند، حاصل برنامه ریزی و مطالعات تیمی گروهی از افراد است که برای آن برند تلاش می کنند. شرکت ها به دنبال ایجاد ارتباطات مناسب با مخاطبان خود هستند و برای ایجاد آن تلاش می کنند و هزینه های زیادی را نیز برای این اتفاق متحمل می شوند. البته اگر برنامه ریزی ها به درستی انجام شود تمامی این هزینه ها با چندین برابر سود، جبران پذیر هستند.
اولین گام در ایجاد برند حرفه ای( تخصصی) درک این موضوع است که تخصص شما چه شکاف هایی را در فضای بازار می تواند پر کند. به عبارت دیگر چه خلاء هایی در بازار وجود دارد که می توانید با برند خود آن ها را پر کنید؟ انجام تحقیقات بازار به شما کمک خواهد کرد تا این شکاف ها را پیدا کنید و منفعت زیادی از آن ها به دست آورید. بازار هدف خود را مشخص کنید، از آنها سوال بپرسید تا نیازهای آنان و خواسته های برطرف نشده ی آنان را پیدا کنید.
صحبت با مشتریان هدف، و حتی سوال از مشتریان بالقوه که برند شما را انتخاب نمی کنند، می تواند اطلاعات بسیار ارزشمندی در اختیار شما قرار دهد. شما جواب سوالات بسیاری را پیدا خواهید کرد مانند: مصرف کنندگان به چه نوع خدماتی نیاز دارند، در زمان استفاده از یک برند به دنبال چه چیزی هستند، به دنبال برطرف کردن چه نیازی هستند و … . این کار به پالایش برندتان کمک می کند و سطح خدمتی و پیشنهاداتی را که محیط بازار به دنبال آن می باشد را ارائه می دهد.
وقتی از نیاز مشتریان و خواسته های آنان آگاه شدید، می توانید به رقبای خود توجه کنید و ببینید درچه بخش هایی عدم کفایت وجود دارد و یا به عبارتی بازار خالی می باشد. این همان جایست که از نظر استراتژیک، برندتان را باید مستقر کنید. شکاف را با درک خواسته مشتریان و خدماتی را که توسط رقبا تامین نشده است، پر کنید.
وقتی که شکاف ها را شناسایی کردید و فرصت هارا تفکیک نمودید، می توانید برندتان را پیرامون مشخصه ها و صفاتی ایجاد نمایید که دقیقا برای نیازهای مشتریان بالقوه شناخته شده است.
به یاد داشته باشید که همه نقاط تماس با برندتان خوشنامی را ایجاد می کند. هر آنچه از جنس تبلیغات آنلاین تا وبسایت شما، برای تعامل مشتریان بر چگونگی دیدگاه مشتریان از برندتان تاثیر می گذارد.. برند سازی نیاز به کار و زمان زیاد دارد. زمانی که شما متوجه شدید که چه چیزی برندتان را متمایز می سازد و از برندتان چه چیزی در ارائه ی آن می خواهید، زمان آن است تا آگاهی سازی برند در مورد برندتان را ایجاد کنید. آگاهی ازبرند به معنای آن است که مشتری به هنگام خرید کالای مورد نیاز خود از وجود یک برند خاص اطلاع دارد و در مراحل تصمیم گیری برای خرید آن را لحاظ می کند. آیا مشتریان شما می دانند که کسب و کار شما هم به عنوان یک گزینه وجود دارد؟
روش های زیادی برای رسیدن به آگاهی از برند در محیط بازار وجود دارد که در این جا به چند نمونه از آن ها اشاره می کنیم:
وبسایت را با کلمات کلیدی بهینه کنید: این کار به مشتریان بالقوه در آگاهی از کسب و کار شما زمانی که در موتورهای جستجوگر سرچ میکنند، کمک می کند. اگر شما بتوانید شرایطی را که آنها به دنبالش هستند را درک کنید، میزان دسترسی و مخاطبتان را گسترش خواهید داد. با استفاده از کلمات کلیدی در رونوشت و عناوین صفحات وب و به گونه ای که درباره خدماتتان صحبت می کنید، افراد را به سمت وبسایت خود جذب می کنید و لذا به آنها درباره برندتان آموزش می دهید.
تبلیغات: به عنوان یک کمپین کوتاه مدت، تبلیغات هدفمند می تواند در رسیدن به آگاهی از برند برای برندهای جدید یا استقرار مجدد آنها کمک نماید. تبلیغات در سایت های اجتماعی مانند لینکدین و تویتر و همچنین موتورهای جستجو مانند گوگل مفید می باشند.
در رسانه های اجتماعی فعال باشید: کسب و کار شما باید یک پروفایل مشخص در تویتر و لینکدین داشته باشد تا شما محتوایتان را از آنجا به اشتراک بگذارید. برخی بنگاه ها نیز از گوگل پلاس و فیسبوک استفاده می کنند. باید تشخیص دهید که مخاطبان شما و مشتریان بالقوه شما کجا هستند و مطمئن باشید بنگاه شما در آن کانال ها فعالیت می کند. شما می توانید با پست های مکرر محتوایی که برای مشتریان هدف سودمند می باشد و مطمئن هستید که آنها را با استفاده از hashtags و گروه ها می بینند، به آگاهی از برند نائل شوید. تویتر به کاربرانش اجازه می دهد تا اخبار و اطلاعات را از طریق #هشتگ ها جستجو نمایند. لذا با استفاده از هشتگ مرتبط به موضوع، بنگاه شما می تواند مخاطبین جدیدی را که قادر به دیدن برندتان و تخصصتان می باشند را شناسایی نماید. به گروه هایی ملحق شوید که مشتری هدف در گفتگو با شما و مشارکت با شما خواهد بود. این کار باعث دیده شدن شما و تخصصتان خواهد شد.
قرار دادن پست در وبلاگ. با نوشتن پست هایی روی وبلاگ که کلمات کلیدی بهینه ای می باشد، هنگامی که مشتریان هدف از موتور جستجو برای پیدا کردن پاسخ مشکلشان استفاده می کنند، برندتان را در ویترینی به نمایش خواهید گذاشت. شما با بحث موضوعات و مسائلی که مشتریان هدف با آن روبرو می شوند، تخصص برندتان را تقویت خواهید کرد. شما همچنین می توانید با ایمن کردن پست های مهمان روی وبلاگ های دیگر که مشتریان بالقوه آن را می خوانند و در وبسایتتان بازخورد می کنند، آگاهی برندتان را افزایش دهید. دستیابی به آگاهی برند ، سرمایه گذاری می باشد. برندی که افراد آنرا با تخصص معینی بشناسند نیاز به زمان و منبع دارد. با حضور مستمر در محیط بازار و در مکانهایی که شما می دانید مخاطبتان در آنجا حضور دارد، قادر خواهید بود قدرت و توانایی برندتان را در موضوعاتی مهم نشان دهید و اعتماد برندی که می تواند باعث موفقیت بنگاه شود را بدست آورید.
کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به وب سایت BrandAbout میباشد . کپی برداری فقط با ذکر منبع مجاز می باشد.