خانه تحلیل برندها برند های ایرانی پروژه برندینگ و گرافیک محیطى بازار چارسو / استودیو شیزارو

پروژه برندینگ و گرافیک محیطى بازار چارسو / استودیو شیزارو

1 ثانیه خوانده شده
۲

بازار چارسو در تقاطع خیابان جمهوری و حافظ و روبروى پاساژ علاالدین واقع شده است. از سه سال پیش و از زمان احداث این مرکز خرید، تیم سازنده به دنبال شروع مبحث برندینگ و گرافیک این مرکز بودند. در ابتدا با مشورت با آژانس رسانه خلاق و «فرشید شهیدى» نهایتا نام «چارسو» براى این مرکز خرید ۶۵ هزار مترى انتخاب شد و در مرحله ى بعد «استودیو شیزارو» طراحى لوگو، گرافیک محیطى و برندینگ چارسو را برعهده گرفت.

توضیحات مهرداد محمدزاده، مدیر شیزارو را در این مورد مى خوانیم: «یکى از بزرگترین چالش هاى ما در زمان طراحى لوگو و هویت بصرى چارسو این بود که به واسطه وجود پنج سالن سینما و طبقه ى فرهنگى، با یک زاویه فرهنگى در این مجتمع تجارى نیز مواجه بودیم. در واقع چارسو به طور کامل تجارى نبود و تمرکزى هم بر روى مسایل فرهنگى داشت و مى بایست با قشرهاى مختلفى از مخاطبان ارتباط برقرار کند.
ما از خاصیت معمارى مرکز شروع کردیم که زبان اصلى اش فرم مستطیل بود. استفاده از رنگ هاى درخشان و الهام از خط کوفى بنایى که بسیار شبیه به فونت هاى دیجیتال بود و از لحاظ فرمى زبان نزدیکى به فضاى مدرن داشت، برندینگ را وارد مرحله ى تازه اى کرد.
یکى از چالش هاى برندینگ در ایران دو زبانه بودن آن است. البته در کشورهاى دیگرى که مثل ما رسم الخطى کاملا متفاوتى دارند، این چالش هماهنگى با زبان انگلیسى در طراحى لوگو و دیزاین وجود دارد. تلاش کردیم این دو زبان با همخوانى و یکدستى بیش بروند و با مخاطب ارتباط برقرار کنند.
مساله بعدى گرافیک محیطى چارسو بود. در ایران معمولا روال کار به این صورت است که بعد از پایان کامل مراحل معمارى، از تیم طراحى گرافیک خواسته مى شود که لوگو طراحى کرده یا فضاهاى خالى را با پیکتوگرام و دیزاین مرتبط پر کند که البته کار درستى نیست.
در پروژه ى چارسو ما با همکارى تیم معمارى پیش رفتیم و با تعامل و همفکرى با سایر عوامل، دیزاین این مرکز را انجام دادیم. بسیارى از مواقع کار سه وجه پیدا مى کرد: تیم دیزاین، تیم معمارى و کارفرما. بعضى اوقات حتى وجوه دیگرى مانند تیم چاپ و تیم اجرایى هم به آن اضافه مى شد؛ چرا که به طور همزمان چندین گروه مشغول کار بر روى بخش هاى مختلف بودند.
این پروژه از لحاظ فضا پروژه ى بزرگى بود و بسیار زمان برد. همزمان با طراحى معمارى و تغییراتش، ما هم مجبور به تغییر و آداپته شدن با آن بودیم که این مساله به سنگین تر شدن پروژه مى افزود.
نکته ى دیگر تغییر نگرش مردم نسبت به ذهنیت مرکز خرید بود. همه از مرکز خرید ذهنیتى شلوغ، درهم ریخته و گیج کننده دارند. سردرگمى در راهروها و پارکینگ طبقاتى از دیگر مشکلات مراکز خرید است. ما سعى کردیم با نزدیک شدن به معمارى و استراتژى برند، فضایى استاندارد و راحت را تعریف کنیم. مثلا براى راهروها و خروجى هاى اضطرارى، تونل ها و مسیرهاى فرعى از رنگ هاى مخصوصى استفاده کردیم. با طراحى تایپ فیس سعى در ارتباط راحت تر با مخاطب داشتیم و براى هر طبقه از پارکینگ رنگ خاصى را تعریف کردیم که با عمیق تر شدن طبقات، رنگ ها هم سنگین تر مى شود.
به طور کلى همه تلاش ما این بود که سلیقه هاى مختلف، ضریب هاى هوشى، اقشار و طیف هاى مختلف مخاطبان و خریداران با گرافیک محیطى چارسو ارتباط خوبى برقرار کنند و مخاطبى که به قصد خرید یا تماشاى فیلم سینمایى وارد این مرکز مى شود از بودن در این محیط لذت ببرد و با آن به سادگى ارتباط برقرار کند.

charsoo-2 charsoo-3 charsoo-4 charsoo-5 charsoo-6 charsoo-7 charsoo-8

charsoo-9

 

charsoo-10 charsoo-11 charsoo-12 charsoo-13 charsoo-14 charsoo-15 charsoo-16 charsoo-17 charsoo-18 charsoo-19 charsoo-20 charsoo-21 charsoo-22 charsoo-23 charsoo-24 charsoo-25 charsoo-26 charsoo-27 charsoo-28 charsoo-29

 

منبع:روزرنگ

  • تاثیر برندشخصی قدرتمند بر روی برند مکان

    برداشت دوم: برندشخصی و برند مکان پوردوسی (فردوسی) شاعر بزرگ پارسی می فرماید : به نام خداون…
  • برندسازی و تولید

    برندسازی و تولید

    برداشت اول : برندسازی و تولید بیایید اینگونه آغاز کنیم ، تفکر یک جامعه آیا تاثیری بر روی ک…
  • مدیران ناخدای برند

    برند در آنچه عرف بازار و صنعت است برای شرکت های بزرگ مطرح و غالب شده است در حالیکه شرکت ها…
  • گلی پلاس؛ سودای جوانی

    دیر زمانی نیست که گلی ، بیشترین سهم بازار فروش مایع ظرفشوئی در کشور را داشت. اما حالا̷…
  • آبمیوه سانی نس

    تحلیل کمپین تبلیغاتی آبمیوه سانی نس

    برند سانی نس یکی از برندهای آبمیوه است که اخیرا تصمیم به ساخت آگهی هایی با محوریت معرفی بر…
  • چسب هل

    چگونه برند خود را نابود کنیم؟

    امروزه تمام کسب و کارها نیازمند ارائه تصویر روشنی از خود نزد افکار عمومی هستند. در این مسی…

۲ دیدگاه ها

  1. mahdi

    مهر ۱۷, ۱۳۹۴ در ۷:۵۰ ق.ظ

    Ali bud sepasgozaram

    پاسخ دادن

  2. morteza

    فروردین ۲۴, ۱۳۹۵ در ۹:۳۱ ق.ظ

    عالی بود، لذت بردم.

    پاسخ دادن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *