
حقیقتی که بی شک مورد قبول بسیاری از افراد می باشد این است که همزمان با اینکه تجارت یا کسب و کاری را شروع می کنید، در واقع شروع به ساختن برندی می کنید که ممکن است به معنای واقعی کلمه، به یک برند تبدیل بشود یا نشود. در هرصورت ادامه ی مسیر مشخص کننده ی موفقیت در راه ساخت برند است. هر فعالیتی که شروع می کنید یقینا نمی تواند سنجیده و موثر واقع شود.
تلاش های برند سازی بنگاه های مشاوره مدیریت نیز گاه عجولانه و ناموثر است. برندسازی دشوار است و مهمتر از همه مستلزم یک منحنی یادگیری است. یک برند نادرست می تواند عدم مزیت رقابتی شما را در ابتدای کار ایجاد نماید. حتی با موفقیت در میانه ی راه، همچنان نمی توان اطمینان داشت که تا انتها همه چیز درست و اصولی پیش خواهد رفت. برند های بزرگ نیز روزی این مسیر دشوار را با دقت و برنامه ریزی طی کرده اند که اکنون از جایگاهی ویژه بخوردار هستند
در اینجا هفت ایده برند سازی مطرح می شود که می تواند برای ترسیم راه درست برندسازی به شرکت های مشاوره ای کمک کند.
- درک چالش های مرتبط با زمینه ی کاری
برندسازی برای کسب و کارهای کوچک به مراتب از برندسازی برای سازمانهای خدماتی حرفه ای دیگر متفاوت تر می باشد. هریک فرصت ها و چالش های خود را دارند.
بزرگترین چالش این است که بسیاری از مخاطبانتان ممکن است درباره کاری که انجام می دهید اطلاعی نداشته باشند. بیشتر مردم ایده هایی از کار شرکت های مشاوره حقوقی و حسابداری دارند. اما مشاوران مدیریت اغلب از بقیه شرکت های خدماتی بسیار متفاوت تر میباشند و آگاهی کمتری نسبت به فرهنگ کلی خدماتی که این شرکت ها ارائه می دهند دارند.
درنتیجه، بنگاه ها باید تلاش بیشتری روی توسعه کسب وکار و بازاریابی داشته باشند. در حقیقت، بنگاه مشاوره کسب وکار نسبت به بنگاه های خدماتی حرفه ای دیگر مانند حسابداری، تمایل دارند تا درصد بیشتری از درآمدشان را روی بازاریابی هزینه نمایند. چون شما معمولا مهارت و تخصص و تجربه تان را می فروشید، لازم است است به مخاطبتان کمک کنید تا درک درستی از تخصص و توصیه های شما داشته باشند.
- آنچه برندتان را می سازد به خاطر داشته باشید.
در اولین گام اگر ندانید که حقیقت برند چیست به سختی می توانید آهنگ برندتان را نیز پیدا کنید. در هنگام ساخت یک برند تازه یا برندسازی مجدد همواره باید در نظر داشته باشید که حقیقت وجودی برند شما چیست و وجود آن چه مزیتی برای مخاطبان خواهد داشت. فرمول برند ساده است:
برند=معروفیت(خوشنامی) * پدیداری(بعد بصری برند)
معروفیت مثبت برای بنگاه مشاوره ای مدیریت شما می تواند به دوشکل رخ دهد: افراد ممکن است شما را بطور کلی به عنوان بنگاهی بزرگ بشناسند یا ممکن است شما را به تخصصتان بشناسند. معروفیت تخصص محور دارایی خاص می باشد زیرا بطور مستقیم به ارائه خدماتتان متصل می شود. یکی از بزرگترین سوالات مخاطبانتان همیشه این سوال خواهد بود: شما چه کاری انجام می دهید؟ معروفیت به خاطر تخصص به شما کمک می کند تا به این سوال پاسخ دهید.
- کارشناسان ماهر مزیت دارند.
وقتی می خواهید برندتان را ارتقا دهید، کافی است کارشناسان خبره در تیمتان حضور داشته باشند. پژوهش ها نشان میدهد که بنگاه های دارای کارشناسان ماهر، حضور وپدیداری بیشتر و وحدت فرماندهی بالاتری دارند. درواقع حضور این کارشناسان باعث موفقیت کلی بنگاه می شود.
توسعه کسب وکار جدید یک اولیت خاص برای بنگاه های مشاوره مدیریت می باشد زیرا از نظر ماهیت کار، مشتریان زیادی مشارکت تکراری ندارند. کارشناسان کمک به رهبری بیشتر و انتقال اعتبار به فضای بازار می کنند و باعث می شود فروشتان راحتتر وبنگاه تان رشد کند.
- برندتان باید براساس واقعیت باشد.
برای افراد معمول نیست که چشم انداز بزرگی رابرای برند توسعه دهند. اما بسیار مهم است تا اطمینانی حاصل شود که برندسازی تان ریشه در واقعیت دارد. منظور از واقعیت چیست؟ با پژوهشی عمقی روی مشتریان، مشتریان بالقوه و تاثیر گذاران در صنعت شروع کنید. و سپس با مطالعه رقبایتان کار را دنبال کنید.
حقیقت تلخ آنست که شما بدترین قاضی برای برند خود می باشید. تقریبا قانونی کلی است- بیشتر ما آنقدر به برند نزدیک هستیم که آن را بطور واقعی نمی بینیم. و نمیتوانیم کم و کاستی ها و ضعف ها و یا حتی نقاط قوت آن را به درستی مورد بررسی قرار دهیم.
- مزیت های رقابتی برندتان را مشخص کنید
برای بنگاه های مشاوره مدیریت، پژوهش هدیه ای است که دائما به شما داده می شود. نه تنها به شما کمک می کند تا برندتان را براساس واقعیت های فضای بازار قرار دهید بلکه به شما کمک می کند متمایز کنندگان جدید و مرتبط را شناسایی یا پیدا کنید که بنگاه تان را از دیگر بنگاه ها متمایز می کند.
در دوره های پژوهشی، این سوالات را بپرسید:
امروزه مشتریانتان با چه مسائلی روبرو می شوند ؟
درمورد چه چیزی صحبت می کنند؟
رقبایتان در چه چیزی تخصص دارند؟
آیا خلا های خاصی در بازار وجود دارد؟
پاسخ به این سوالات به شما کمک خواهد کرد متمایزکننده ها را براساس اینکه کدامیک برای شما برندی جدید ایجاد می کند شناسایی کنید. برخی از این متمایز کنندگان بالقوه ممکن است کیفیت هایی باشند که از قبل بررسی شده اند اما نیاز است تا در بازاریابی بر روی آنها تاکید داشته باشد.
دیگر متمایز کننده ها ممکن است فرصت هایی باشند- حوزه های که شما تصمیم می گیرید متمایز باشند. برای مثال ممکن است متوجه شوید که فرصتی برای تخصص در یک بازار گوشه وجود دارد و خدماتی را از طریق مدل کسب وکار جدید فراهم می آورید.
در هر روش متمایزگنندگان شما باید از سه آزمون عبور کنند. آنها باید۱-درست، ۲- مرتبط به مخاطب هدف و ۳- اثبات شدنی باشند. اگر می توانید به مشتریانتان اثبات کنیدکه شما در این روش بسیار متفاوت هستید که کمک به ارضای نیاز هایشان می کند شما موفقیت را جایگاه یابی خواهید کرد.
- تثبیت موقعیت برندتان را در همه ابزارهای ارتباطاتی و همه ی محتوای آموزشی منعکس کنید.
تا کنون باید مشخص شده باشد که یک برند چیزی فراتر از یک لوگو یا شعار می باشد. برند روح شرکت می باشد و برای اینکه کارش اثربخش و کارساز باشد. باید در هر روش از انجام کارها بهترین و گسترده ترین فعالیت را در نظر بگیرید. مخصوصا پیام های عمومی(تبلیغات) و محتوای آموزشی
میتوانید چندین کانال را درنظر بگیرید که بوسیله آن با مخاطبان ارتباط برقرار می کنید و آموزششان می دهید. این کانال ها شامل موارد زیر می باشد. وب سایت، پروپوزال ها، خبرنامه ها، بلاگ ها و… هر یک از این کانال های بازاریابی باید بصورت بنیادی با ایده های برند سازی در یک خط قرار گیرد. شما باید درمورد بنگاه تان گفتگو کنید- و با راهنمودهای برندسازی ماهرانه بصورت مطلوب راهنمایی کنید.
- حضوتان را در چندین کانال ایجاد کنید.
ممکن است شما در یک زمان کوتاه نیز برندسازی کنید اما برندسازی واقعی زمان زیادی می برد. اساسا برند شما باید در فضای بازار وارد شود و از کانال های زیادی عبود کند، کانال هایی که مشتریان و مصرف کنندگان در وبسایت، رسانه اجتماعی و غیره در آن حضور دارند و با برند مواجه می شوند. برای تکمیل این فرایند و تقویت تخصص می توانید از ابزار های گوناگونی استفاده کنید. بهینه سازی موتورهای جستجو می تواند به شما در استفاده از کلید واژه های هدفمند برای ترسیم افراد در وبسایتتان کمک کنند. رسانه اجتماعی روشی فوق العاده برای همکاری و تعامل مستقیم با مخاطب و ارتباط برقرار کردن با آنها به روشی که با برند یکی باشد است.
همه ارتباطات برند محور، آنلاین نیستند. صحبت های روزمره ، مقالات و سمینارها می توانند به شما در پدیداری تخصص هایتان و اتصال آن به برندتان کمک کننده باشد.
سخن آخر اینکه همه هفت ایده برند سازی بایکدیگر موثر واقع می شوند و هر کدام دیگری را تقویت و کنارهم اثرات مضاعف دارند. می توانید با برندسازی استراتژیک و سنجیده به بنگاهتان کمک کنید تا همیشه جلوتر از رقبا حرکت کند.
کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به وب سایت BrandAbout میباشد . کپی برداری فقط با ذکر منبع مجاز می باشد.