خانه مقالات برندینگ سوالاتی کلیدی قبل از طراحی هویت یک برند

سوالاتی کلیدی قبل از طراحی هویت یک برند

9 ثانیه خوانده شده
۰

یکی از شرایطی که بی شک همه ی طراحان آن را تجربه کرده اند موقعیتی است که پس از صرف مدت زمانی طولانی برای طراحی، در نهایت با این جواب از طرف مشتری مواجه شده اند که: ” به نظر خوب نمی آید، آن چیزی نیست که من در نظر داشتم”

برای طراحان، دشوارترین طراحی ها هنگامی است که مشتریانشان خود نیز نمی دانند چه چیزی می خواهند. در نتجیه نمی توانند اطلاعات کافی در اختیار طراح قرار دهند و در نهایت نیز از هویت ایجاد شده راضی نخواهند بود. فراموش نکنید که بهترین طراحان نیز اگر اطلاعات کافی در مورد برند شما نداشته باشند و نتوانند پیام اصلی و هویت وجودی شما را به خوبی درک کنند نمی توانند طراحی موفقی داشته باشند.

اما در هر صورت به عنوان یک طراح، شما مسئول ارائه ی یک طرح بصری موفق که قدرت پیام رسانی مناسبی داشته باشد و مورد قبول مشتری نیز باشد، هستید. بدین منظور بهترین راه حل، پرسیدن سوالات کافی و جامع از مشتری است تا بتوان به جزئیات بیشتری پی برد و البته به میزان آگاهی مشتری نسبت به برند خویش نیز پی برد.

با پرسیدن سوالات متفاوت از مشتری نه تنها اطلاعات شما به عنوان طراح برای انجام کارتان تکمیل می شود، بلکه:

  • حس اعتماد و اطمینان نیز در مشتری ایجاد میکنید: زیرا با پاسخ و پرسش های متفاوت نشان می دهید که تا چه میزان در کار خود جدی هستید و هم چنین می توانید مشتریان را نیز راهنمایی کنید که در مجموع به ایجاد نوعی وفاداری منجر می شود.
  • زمان و تلاش شما به هدر نمی رود: سوالات متفاوت، ابعاد مختلف کار رابه خوبی نشان می دهد و تا حدی از ارزیابی های مجدد و بازطراحی ها جلوگیری میکند.
  • ارائه ی بهتر و در نتیجه مشتریان راضی تری خواهید داشت که خود در پیشرفت کارتان بسیار موثر خواهد بود.

در اینجا به برخی سوالاتی که بهتر است در ابتدای کار از مشتریان خود بپرسید اشاره می کنیم:

 

طرح سوالاتی کلی در مورد کسب و کار:

 

برای آنکه بتوانید اطلاعات کافی از کسب و کار مشتری خود به دست آورید بهتر است بر سوالات زیر تمرکز کنید:

 

  1. فعالیت اصلی کسب و کار شما چیست و چه محصول یا خدمتی ارائه می کنید؟

همواره در نظر داشته باشید که پاسخ به این سوال، نباید جواب هایی طولانی و پراکنده داشته باشد. اگر مشتری شما بتواند در ۳۰ ثانیه پیام نهایی، فعالیت اصلی و توضیحات جامع  کامل از برند و کسب و کار را ارائه کند، می توان اطمینان کرد که خود به عنوان صاحب برند، آگاهی و اطلاعات کاملی دارد و می داند که چه هدفی دارد.

  1. برند شما چه نیازی/مشکلی را برای مشتریان حل می کند؟

هدف اصلی وجود چنین برندی چیست(به غیر از سودآوری چه هدفی را دنبال می کند)اگر کسب و کاری نتواند به نیازی از مشتریان خود پاسخ دهد یا مشکلی را حل کند، بی شک ارزشی برای وقت گذاشتن برای طراحی هویت را ندارد.

  1. سه رقیب اصلی را نام ببرید و چرا فکر میکنید رقبای شما هستند. به عبارت دیگر چه مزیت ها و مزایایی دارند که شما آنان را به عنوان رقیب خود در نظر گرفته اید. چه چیزهایی را در مورد رقبای خود نمی پسندید و چه مشکلاتی در کار آنان می بینید.

با این سوالات می توانید به هنجارها و برخی اخلاقیات خاص آن صنعت پی ببرید و با آنها بیشتر آشنا شوید.

  1. چه چیزی شما را از سایر رقبایتان متمایز می کند و پیشینه های برتری شما چیست و چرا مشتریان باید برند شما را انتخاب کنند؟

در حال حاضر با گسترش تعداد برندهای مختلف، مشتریان قدرت انتخاب گسترده ای در خرید محصولات و خدمات خود دارند. در نتیجه به صورت شفاف وبسیار مختصر باید بیان شود که مزایای رقابتی چیست(حداکثر در دو جمله)

  1. آ یا تجارت، کسب و کار و یا لوگوی شما داستان منحصر به فردی برای خود دارد یا خیر؟

همان طور که بسیار از آن صحبت شده است، داستان ها بهترین روش برای ایجاد ارتباط میان مخاطب و برند است.

  1. پنج صفت که بهترین شکل می تواند کسب و کار شما را معرفی کند نام ببرید.

کلمات و صفاتی که مشتریان به کار می برند به بهترین شکل می تواند دیدگاه آنان را نسبت به خودشان بیان کند و همچنین تصویری که دوست دارند با آن شناخته شوند را نیز بیان می کند.

Creating-a-Brand-Identity-1

سوالاتی در رابطه با پروژه:

 

در این بخش به طرح سوال هایی پرداخته می شود که بتوان به نیاز اصلی مشتریان پی برد و انتظارات آنها را به صورت دقیق مشخص کرد.

 

  1. خروجی های هویت برندتان به چه صورت هایی قرار است نشان داده شود؟

هویت برند از راه های مختلفی می تواند به مخاطب نشان داده شود و پیام آنها انتقال داده شود. برای مثال از طریق طراحی لوازم اداری، لوگو، وبسایت، بسته بندی ها و … . بیان هویت برای هر یک از این موارد با تغییراتی همراه است.

  1. آیا هیچ یک از ابزارهای مورد استفاده ی شما قرار است با تغییراتی همراه باشند؟

با این کار می توان از تغییرات لحظه ی آخر که به دلیل تغییرات کلی در کسب و کار ایجاد شده است جلوگیری کرد.

  1. تصمیم گیرندگان اصلی در این پروژه چه کسانی هستند؟

بهتر است از همان ابتدا با تصمیم گیرندگان نهایی در ارتباط باشید تا از دوباره کاری های مداوم جلوگیری شود.

  1. مدت زمان مد نظر و بودجه ی اختصاصی برای این پروژه را مشخص کنید.

بسیار دیده شده که گاه به دلیل مدت زمان اندک برای یک طراحی، خروجی کار آنچنان که باید ساخته و پرداخته نشده است. بهتر است قبل از شروع کار زمان بندی مناسبی داشته باشید.

 

سوالاتی در رابطه با مخاطبان و بازار هدف یک برند:

 Creating-a-Brand-Identity-2

فراموش نکنید که مخاطب اصلی شما در حقیقت مشتریان و بازار هدف یک کسب و کار هستند. نه تنها صاحبان کسب و کار، بلکه مشتریان آنان باید طرح شما را دوست داشته باشند و به آن جذب شوند. پس بی شک اطلاع کافی از کسانی که مشتریان نهایی هستند لازم و ضروری است.

 

  1. مشتریان ایده آل خود را توصیف کنید.

فروش به شرکت های دیگر(B2B) با فروش به مشتریان نهایی(B2C) تفاوت هایی عمده دارد. بنابراین باید نوع مشتریان به دقت بررسی شود. طراحی هویت برای هر یک از این دو مشتری برنامه ریزی های متفاوتی را دربر دارد.

  1. پیام اصلی که می خواهید به مشتریان خود انتقال دهید چیست؟

این بخش فقط به بیان چند جمله محدود نمی شود. بلکه باید مشخص شود که قرار است مشتریان با شنیدن نام یک برند یا کسب و کار چه احساسی داشته باشند و این احساسات چه جایگاهی را برای برند در ذهن مخاطب ایجاد کند. برای مثال احساس شما با شنیدن نام iPhone  چگونه است.

  1. پنج صفت که به بهترین صورت مخاطبان ایده آل شما را توصیف می کنند نام ببرید.

با این سوال مشخص می شود که آیا صاحبان کسب و کار اولا بازار هدف مشخصی دارند یا خیر و آیا از این بازار هدف اطلاعات کافی دارند یا برای آنها ناشناخته است.

  1. آیا تحقیقات بازارایابی خاصی در رابطه با بازار هدف خود انجام داده اید که بتوانید نتایج آن را با ما به اشتراک بگذارید؟

تحقیقات بازار اگر به درستی انجام پذیرفته باشند اغلب بسیار مفید هستند و می توانند اطلاعات بسیار ارزشمند و کلیدی در اختیار صاحبان کسب و کار و حتی طراحان قرار دهند.

 

 

سوالاتی در رابطه با هویت یک برند:

 Creating-a-Brand-Identity-3

تنها زمانی که اطلاعات کامل از مشتریان، بازار هدف و نوع فعالیت های یک کسب و کار داشته باشید، می توانید به بررسی هویت برند بپردازید.

 

  1. چه اهداف اصلی در فعالیت های شما پنهان است؟

بی شک هیچ فردی به یک باره تصمیم نمیگیرد که فعالیتی جدید را شروع کند و از انجام آن، هدف و برنامه ریزی های از پیش تعیین شده دارد. در نتیجه آگاهی کامل از اهداف برای طراحی هویت بصری ضروری است.

  1. در صورتی که برند، دارای هویت باشد و در صدد تغییر این هویت باشند بهتر است از آنها دلیل تغییرهویت را جویا شوید. این کار به شما کمک می کند تا اشتباهات احتمالی طراحی هویت قبلی را دیگر انجام ندهید.
  2. باید ها و نباید های برند خود را مشخص کنید.( در رابطه با رنگ یا سایر المان های مورد استفاده در طراحی)
  3. می توانید از مشتریان خود بخواهید که حداقل سه برندی که هویت آن ها را می پسندند را نام ببرند و دلایل خود را توضیح دهند. البته اغلب توضیح این مورد که چرا هویت یک برند خاص را می پسندند برای مشتریان کاری دشوار است و این وظیفه ی شماست که با بیان جنله های مختلف یک برند به آنها کمک کنید.
  4. هم چنین می توانید از مشتریان خود بخواهید که سه برندی را که احساس می کنند هویت ضعیفی دارند یا لوگوی آنها را نمی پسندند، نام ببرند و باز هم دلایل خود را بیان کنند.
  5. پنج صفت یا ویژگی که می توان سبک و ظاهر مورد علاقه ی برندتان را بیان کند، نام ببرید.

کلمات قدرت و بار معنایی زیادی دارند. زمانی که مشتریان به بیان خواسته ها و انتظارات خود می پردازند باید به دقت به عمق و بار معنایی کلمات توجه کنید و سعی کنید خواسته های پنهان آنان را نیز درک کنید.

 

شاید تعداد این سوالات در ظاهر زیاد باشد اما در حقیقت همه ی آنها لازم و ضروری هستند چه بسا سوالات بیشتری نیز بتوان مطرح کرد. فراموش نکنید هرچه صبر و حوصله ی بیشتری در زمان شروع داشته باشید بی شک نتیجه ی بهتری دریافت خواهید کرد. به عنوان یک طراح بهتر است که از همان ابتدا نقشه ی راه کارتلن را برای مشتریان خود مشخص کنید. مشتریانی که کسب و کار خود را به خوبی می شناسند و خود نیز می دانند که به دنبال چه چیزی هستند، قدرت انتقال بهتری در بیان پیام و هویت برند خود خواهند داشت و در نتیجه کار بهتری ارائه می شود.

Armani - Banner online 790x63-02

کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به وب سایت BrandAbout میباشد . کپی برداری فقط با ذکر منبع مجاز می باشد.

 

  • تاثیر برندشخصی قدرتمند بر روی برند مکان

    برداشت دوم: برندشخصی و برند مکان پوردوسی (فردوسی) شاعر بزرگ پارسی می فرماید : به نام خداون…
  • برندسازی و تولید

    برندسازی و تولید

    برداشت اول : برندسازی و تولید بیایید اینگونه آغاز کنیم ، تفکر یک جامعه آیا تاثیری بر روی ک…
  • مشتری محوری یا کارآفرینی محوری

    مشتری، محور کارآفرینی

    گفت و گوی اختصاصی پژمان پاکدامن با دکتر محمود محمدیان در خصوص الزامات بازاریابی در کارآفری…
  • مدیران ناخدای برند

    برند در آنچه عرف بازار و صنعت است برای شرکت های بزرگ مطرح و غالب شده است در حالیکه شرکت ها…
  • توسعه برند شخصی

    توسعه برند شخصی

    برندسازی شخصی فرآیند شناسایی ارزش منحصر به فرد و متمایزی است که به یک سازمان، تیم و یا پرو…
  • برند ، جایگاه برند، وعده برند، کدام؟

    آیا تابحال در جلسه ای بوده اید که در آن، دو نفر منظور یکسانی داشته اند، اما هر کدام برداشت…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *