خانه ویژه نامه "نوبهار 97" حمایت از کالای با کیفیت ایرانی!

حمایت از کالای با کیفیت ایرانی!

10 ثانیه خوانده شده
۲
پژمان پاکدامن -ویژه نامه نوبهار 97

صبا به تهنیت پیر می فروش آمد

که موسم طرب و عیش و ناز و نوش آمد

تنور لاله چنان برفروخت باد بهار

که غنچه غرق عرق گشت و گل به جوش
 

بنام خداوند مهر و مهربانی خداوند رزق و روزی خدمت دوستان و همراهان برندابات سال ۹۷ را تیریک می گویم و در آغازین لحظات سال نو شادکامی، بهروزی را از درگاه خداوند متعال آرزو می نمایم.

سالی را به اتمام رساندیم که اشک ها و سختی هایش بیشتر از لبخندهایش بود. سال گذشته سال سخت و و دشواری به لحاظ اقتصادی بود، فراز و نشیب های زیادی داشتیم از انتخابات ریاست جمهوری تا مسائل سیاسی و منطقه ایی و اواخر سال نوسانات ارز و…

اوضاع کسب و کار ها وخیم است در سال گذشته شاهد تعطیلی کارخانه های تولیدی بزرگ بودیم، اعتصابات کارگری بدلیل عدم پرداخت دستمزد، عدم حمایت دولت از کارآفرینان، اخذ مالیات های ناعادلانه، بهره بالای وام بانکی نشانگر وضعیت بد اقتصادی و کسب و کار است و کمر صاحبان کسب و کار را بقولی شکسته است. بهمین خاطر تولید دیگر سودآور نیست.برای بهبود وضعیت وایجاد شرایط رونق اقتصادی نیاز به اقتصاد آزاد داریم. هر چند که اوضاع پیش روی سیاسی و اقتصادی فعلی قابل پیش بینی نیست و لغو برجام بر اقتصاد ایران اثرات زیان باری را خواهد داشت.

در سال جدید، سالی که با شعار حمایت از کالای ایرانی نامگذاری گردید به نظرم باید یک سوال را پرسید چرا باید از هر کالای ایرانی حمایت کرد ؟ بدون شک خریدکالای ایرانی موجب کارآفرینی وصرفه جویی ارزی ورونق کارخانجات ایران می شود. بااین وجود این شعار بی چون و چرا درست نیست. هرکالای ایرانی قابل حمایت نیست. تولید هرکالایی برای ایران وایرانی اقتصادی نیست. جامعه جهانی وبازارهای جهانی تابع اصل تقسیم کاربین المللی است. طبق این اصل هرکشوری استعداد طبیعی تولید کالای خاصی رادارد. سازمان جهانی تجارت برپایه ی تقسیم کار است.هیچ کشوری نمی تواند مدعی خودکفایی بشود.حتی کشور امریکا هم مملو از کالاهای اروپایی وچینی است.شعار خودکفایی از منظر علم اقتصاد وتجارت شعاری عاقلانه ای نیست.

هر چند من با حمایت از کالای با کیفیت ایرانی موافق هستم و تاکید می کنم مدیران و صاحبان کسب و کارها به فکر تغییر در تفکرشان باشند تا کالا و خدمت شان در حمایت مردم در بیاید.کسب و کار ابتدا باید در برنامه ها و استراتژی کلان بارنگری نمایند و از متخصصان کاربلد در تدوین استراتژی سازمان مشاوره و کمک بگیرند.تا زمانیکه از عارضه سازمان خبر نداشته باشید نمی توانید نیاز بازار را درک نمایید و بدستی تولید کنید. دیگر بدون استراتژی برند و برنامه ریزی منسجم  و منظم فروش نمی توانید در این رقابت پیروز شوید.

نکته ای که در مورد کالای ایرانی باید مورد توجه قرار گرفت برخی کالاها در نظر مخاطب ایرانی درک درستی ندارند و مقبول واقع نمی شوند که باید سازمان های تولیدی کمی به فرهنگ سازی و ایجاد درک درست در ذهن مخاطب بپردازند که با داشتن استراتژی برندسازی قابل اجرا می باشد.

ما در دوره تجارت چهار دوره را طی کردیم دوره اول معروف بود به عصر تولید به خاطر کمبود منابع هر آن چه که تولید می شد به فروش می رفت. دوره دوم معروف بود به دوره فروش یعنی یک مقداری تولید کننده ها بیشتر شدند به راحتی می توانستند جنس هاشان را بفروشند و عصر سوم عصر بازاریابی ست. یعنی تولید به قدری زیاد شد که برای فروش محصولات باید بازاریابی انجام می شد. و از دهه ۸۰ و ۸۵ به این طرف عصر برندینگ نام گذاری شده است. این به این معنی ست که امروز مردم کالا نمی خرند؛ برند می خرند. و تقریبا همه ی کشورها دارند بر چند تا از کالاهای اساسی شان که می تواند منحصر به فرد باشد تکیه کرده و تولیدات خود را روی آن کالاها متمرکز می کنند و برای آن محصول برند سازی انجام می دهند. امروز کسی  نمی تواند بدونِ داشتن برند در بازار فروش موفقیتی داشته باشد. 

در دهه ۴۰ ما یک برند قوی با نام کفش ملی داشتیم  که در آن زمان به ۴۰ کشور دنیا صادرات داشت. کفش ملی امروز کجاست؟ ما صاایران را داشتیم؟ مگر نمی خواستیم در صنعت تلفن همراه خودکفا بشیم؟ صا ایران امروز کجاست؟ مگر ما پارس گراندیگ را در صنایع لوازم خانگی نداشتیم؟ و خیلی دیگر از این برندهایی که در همه ی این حوزه ها به قدری واردات آزاد گذاشته شد که بازار داخل خراب شد و برندهای داخلی ما بعضا نابود و یا ضعیف شدند. مثلا به صنعت کریستال در دنیاتوجه کنید که امروز فرانسه جزو رهبران این بازار است، چه اتفاقی افتاد؟ در واقع فرانسوی ها انقدر در فنجان های کج و معوج آب نوشیدند تا در نهایت در صنعت کریستال به خود کفایی رسیدند و امروز حرف اول دنیا را می زنند. برای کدام صنعت مردم ما حوصله به خرج دادند و جنس نامرغوب را مصرف کردند و به جنس خارجی روی نیاوردند تا کمک کنند به بهبود تولید داخلی؟ و آیا تولید کننده ما برای تامین نظر مردم تلاشی کرد تا به نقطه راضی کردن مردم برسد؟ 

در بحث برند سازی ملی یک مثلث داریم که سه وجه مشخص دارد؛ مردم، دولت و تولید کننده. یک مردم که باید انقدر اِرق ملی داشته باشند که از کالای داخلی کشورشان استفاده کنند حتی اگر نسبت به کالای مشابه خارجی کمی ضعیف تر باشد. دوم تولید کننده در این راستا چقدر برای بهتر کردن کالا تلاش می کند؟

نکته اخر بدلیل کاهش نقدینگی و  سازمان ها به تبلیغات بی هدف و بی اثر پافشاری نداشته باشند و با مدیریت هزینه ها بهترین استراتژی را برای معرفی محصولات در نظر بگیرند و قطعا با داشتن استراتژی درست در شبکه های اجتماعی و هزینه مقرون به صرفه می توانند توفیق بهتری داشته باشند.

در سال گذشته شرکت اندیشه کسب و کار آرمانی را در جهت همراهی و کمک به کسب و کار های ایرانی راه اندازی نمودیم و این مجموعه با در اختیار داشتن متخصصان جوان و با تجربه در کنار اساتید بزرگ بازاریابی و برند شکل گرفت. در قالب مسئولیت اجتماعی گروه آرمانی با سرمایه کاملا خصوصی در جهت حمایت از کالای ایرانی با انجمن های صنفی همراه شده ایم تا بصورت حرفه ای و کاملا رایگان به عارضه یابی کسب و کار ها بپردازیم.امید است سازمان های ایرانی درسال جدید رشد کرده و عمیقا به حوزه بازاریابی و برند بپردازند و بتوانند اجرایی نمایند.

هدیه به خوانندگان سایت برندابات اولین شماره فصلنامه اقتصاد و بازاریابی اسلوب و بصورت فایل دانلودی PDF تقدیم خواهم کرد.این فصلنامه حاصل تلاش همکارانم در گروه آرمانی بوده امیدوارم در ایام نوروز زمان مناسبی برای مطالعه داشته باشید.

از همکاران و عزیزانی که در حوزه آموزش کسب و کار فعال هستند خواهش می کنم بخاطر داشتن پکیج آموزشی و دوره های تکمیلی با دادن دکتری کسب و کار توهم مشاور شدن را به دانشجویان ندهند و در دروس آموزشی حتما به اخلاق کسب و کار بیشتر بپردازند. و هر شخصی با توجه به تحصیلات و تجربیات در جایگاه خودش قرار گیرد.

بهترین کتابی که می توانم معرفی کنم هنر جنگ است.

آرزو می کنم سال آینده شهد ظهور کسب و کار های ایرانی در عرصه جهانی باشیم.

 

با آرزوی موفقیت برای شما و تمام کسب وکار های ایرانی 

پژمان پاکدامن هستم موسس سایت برندابات و مدیرعامل گروه اندیشه کسب و کار آرمانی 

  • مدیران ناخدای برند

    برند در آنچه عرف بازار و صنعت است برای شرکت های بزرگ مطرح و غالب شده است در حالیکه شرکت ها…
  • توسعه برند شخصی

    توسعه برند شخصی

    برندسازی شخصی فرآیند شناسایی ارزش منحصر به فرد و متمایزی است که به یک سازمان، تیم و یا پرو…
  • برند ، جایگاه برند، وعده برند، کدام؟

    آیا تابحال در جلسه ای بوده اید که در آن، دو نفر منظور یکسانی داشته اند، اما هر کدام برداشت…
  • وِژه نامه نوبهار 97

    ویژه نامه “نوبهار” ۹۷

    با نزدیک شدن سال نو تصمیم گرفتیم ویژه نامه «نوبهار» را برای چهارمین سال در وب …
  • علی آزادی منش- ویژه نامه نوبهار 97

    برنامه ریزی و تمرکز روی برندسازی

    گشت گرداگرد مهر تابناک، ایران زمین روز نو آمد و شد شادی برون زندر کمین ای تو یزدان، ای تو …
  • پریسا نظامی- ویژه نامه نوبهار 97

    جهانی سازی برندهای ایرانی

    چون ابر به نوروز رخ لاله بشست برخیز و به جام باده کن عزم درست کین سبزه که امروز تماشاگه تو…

۲ دیدگاه ها

  1. ر.س

    فروردین ۱۵, ۱۳۹۷ در ۷:۰۸ ق.ظ

    جناب آقای دکتر پاکدامن

    با سلام و احترام

    ضمن تشکر از متنی که تهیه و منتشر کردید، به نظر بنده نیز حلقه های مفقوده ای در موضوع حمایت از کالای ایرانی وجود داشته که جنابعالی به درستی به برخی از آنان اشاره نموده اید

    لیکن به نظر می رسد در متن فوق یک موضوع ابتر مانده است:

    * در بحث مثلث برند سازی شامل :مردم، دولت و تولید کننده، جایگاه و نقش دولت از نظر جنابعالی چیست؟

    پاسخ دادن

  2. پژمان پاکدامن

    اردیبهشت ۷, ۱۳۹۷ در ۸:۰۵ ق.ظ

    سلام دوست گرامی 

    ضمن عرض پوزش بابت طولانی شدن پاسخ 

    منظورم از دولت و نقش و جایگاهش می توانم اینطور بیان کنم نظام  ، دولت و مجلس مولفه هایی هستند که با هم متاوتند ولی همدیگر را پوشش می دهند
    نظام فرایند هماهنگی و ارتباط بین دولت و مجلس در جهت حمایت از کالای ایزانی است و نقش دولت در واقع همان برنامه های توسعه ای کشور است که امروزه  دوسال را از برنامه ششم رد کردیم و اینجا نقش دولت تدوین و تسهیل مجوز ها و استانداردسازی و مجلس تصویت قوانین تسهیل دههنده در جهت حمایت از کالای ایرانیاست 

    امیدوارم پاسخ شما در مختصر و مفید داده باشم 

    با آرزوی موفقیت 

    پاسخ دادن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *