خانه مقالات برندینگ تجزیه و تحلیل سوات (SWOT) و ارائه ی تصویر مناسب از وضعیت فعلی برند و محصول

تجزیه و تحلیل سوات (SWOT) و ارائه ی تصویر مناسب از وضعیت فعلی برند و محصول

2 ثانیه خوانده شده
۰

تجزیه و تحلیل سوات یکی از برنامه هایی است که در هر کسب و کاری و در هر موقعیتی می تواند اطلاعات مناسبی از وضعیت فعلی کار را نشان دهد. در واقع همچون پایه ای محکم است که با تکیه بر نتایج حاصل از آن می توان تصمیم گیری ها و برنامه ریزی های درستی انجام داد.

همان طور که می دانید سوات عبارت است از بررسی نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدها. یکی از مشکلات تجزیه و تحلیل سوات این است که اغلب تک بعدی استفاده می شود. بدان معنا که اکثرا از آن فقط برای تجزیه و تحلیل محصول و روند تولید استفاده می کنند و تعداد محدودی از بررسی های سوات به برند اختصاص می یابد. در این مقاله سعی بر آن است تا متذکر شویم که بررسی های سوات نه تنها برای محصولات و تولیدات است، بلکه باید برای تجزیه و تحلیل وضعیت برند نیز از آن استفاده شود چرا که می تواند بسیار موثر و مفید به فایده باشد.

در نتیجه هر زمان که در کسب و کار خود به بررسی ضعف ها و قوت های محصول خود می پردازید، در ادامه به بررسی ضعف ها و قوت های برند خود نیز بپردازید و از هر دو نقطه نظر فرصت ها و تهدید ها را بررسی کنید. فقط در این حالت است که می توانید دید و نگرش جامع و کاملی نسبت به تمام کسب و کار و تجارت خود داشته باشید.

نقاط قوت: زمانی که تجزیه و تحلیل سوات را انجام می دهید در ابتدا به تنها چیزی که باید دقت کنید نقاط قوت و برتری های کسب و کارتان است. در حقیقت باید به دنبال مزیت های رقابتی که منحصرا شما آن را در صنعت خود دارا هستید، باشید. در این مرحله توجه شما نه تنها بر محصولات و خدمات و برتری های آن باید باشد، بلکه باید به برند خود و برتری های آن نیز توجه داشته باشید. این که چه چیزی برند شمارا متفاوت می کند و حقیقت وجودی برند شما چیست. گاه برتری در برند و معروف بودن یک برند خود می تواند برتری در محصول را در اذهان ایجاد کند، حتی اگر حقیقتا این گونه نباشد.

نقاط ضعف: در قدم بعدی تمام توجه و تمرکز شما باید بر نقاط ضعف و کاستی های کلی کارتان باشد که باز هم منحصرا مربوط به شما میشود و ممکن است دیگر کسب و کارهای صنعت شما با چنین مشکلات و ضعف هایی روبه رو نباشند و عواملی هستند که می توانند شما را از رقابت با سایرین باز دارند. همچنین نقاط ضعف برند خود را نیز بررسی و پیدا کنید. نقاط ضعف ممکن است مواردی باشند که در آینده ای کوتاه مدت برای برند شما ایجاد شوند اما توجه به آنها ضروری است. برای مثال اینکه برند شما می تواند به همین روند خود ادامه دهد و در بازار باقی بماند یا خیر و اگر نمیتواند دلایل و ضعف آن چیست.

فرصت ها: معمولا بسیاری از کسب و کارها به سادگی می توانند فرصت های آتی و سودآور محصولات خود را شناسایی کنند اما در شناسایی فرصت ها برای برند خود اغلب دچار ضعف بزرگی هستند. ذکر این نکته ضروری است که قوت ها مربوط به عوامل داخلی و هرآنچه کسب و کار شما در حال حاضر دارا می باشد است، اما فرصت ها به معنای موقعیت های بیرونی است که میتوانید به آنها وارد شوید و کسب منفعت کنید. بسیاری از صاحبان کسب و کار و بازاریابان می توانند بازارهای هدف جدید، موقعیت های سرمایه گذاری  جدید و… را برای محصولات و خدمات خود پیدا کنند اما توان فرصت یابی برای برند خود را ندارند.

تهدید ها: معمولا بسیاری از تهدیدها برای کسب و کارهای مختلف در یک صنعت یکسان هستند و به صورت پیش فرض همه آنها را تا حدودی میدانند. اما تهدیدهای که برای یک برند وجود دارد برای هر کسب و کاری متفاوت است و به همین دلیل است که باید هر تجارتی و هر برندی تهدیدهای خود را شناسایی کند و در جهت از بین بردن آنها یا تبدیل آنها به فرصت ها اقدام کند. لازم به ذکر است که ضعف ها به درون سازمان اشاره دارد حال آنکه تهدیدها در بیرون است.

 

 

نتیجه گیری:

در بسیاری از مواقع صاحبان کسب و کار تنها به نوشتن یک لیست طولانی از قوت ها و ضعف ها و فرصت ها و تهدید ها اقدام میکنند بدون اینکه بدانند حقیقتا هریک از آنها به چه معنا و مفهومی است و اینکه در مقابل هریک از موارد چه برنامه ای میتوانند داشته باشند. خود را ملزم کنید که به طور مستقل به هریک از موارد با دقت تفکر کنید و متوجه شوید که هریک از موارد چه نتیجه ای برای کارشما خواهند داشت.

هدف این نیست که به نوشتن لیست های طولانی با موارد مختلف و متعدد بپردازید. آنچه مهم است این است که حتی اگر یک نقطه ضعف در کار خود پیدا میکنید به همان توجه کنید و سعی در برطرف کردن آن داشته باشید.

 

کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به وب سایت BrandAbout میباشد . کپی برداری فقط با ذکر منبع مجاز می باشد.

  • تاثیر برندشخصی قدرتمند بر روی برند مکان

    برداشت دوم: برندشخصی و برند مکان پوردوسی (فردوسی) شاعر بزرگ پارسی می فرماید : به نام خداون…
  • برندسازی و تولید

    برندسازی و تولید

    برداشت اول : برندسازی و تولید بیایید اینگونه آغاز کنیم ، تفکر یک جامعه آیا تاثیری بر روی ک…
  • مدیران ناخدای برند

    برند در آنچه عرف بازار و صنعت است برای شرکت های بزرگ مطرح و غالب شده است در حالیکه شرکت ها…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *