خانه تحلیل برندها برند های بین المللی تاج پادشاهی بر سر ژاپنی محبوب

تاج پادشاهی بر سر ژاپنی محبوب

4 ثانیه خوانده شده
۰

بررسی جایگاه تویوتا در صنعت خودروسازی جهان 
گروه صنعتی تویوتای ژاپن یک شرکت خودروسازی آسیایی در جهان محسوب می شود که به واسطه تولید طیف متنوعی از خودروهای باکیفیت و ارزان قیمت از محبوبیت بسیار زیادی در نقاط مختلف جهان برخوردار است.

این شرکت که محصولات تولیدی خود را به نقاط مختلف جهان از اروپا و آمریکای شمالی گرفته تا خاورمیانه و آفریقا صادر می کند، مدتی است که به لحاظ تیراژ تولید نخستین و بزرگ ترین تولید کننده خودرو در جهان محسوب می شود؛ عنوانی رشک برانگیز که دیگر رقبای تویوتا در صنعت خودروی جهان نظیر فولکس واگن و جنرال موتورز به شدت در پی تصاحب آن هستند.

در همین راستا و در تابستان گذشته هنگامی که رسانه ها خبر صعود فولکس واگن به رتبه نخست بزرگ ترین تولید کنندگان خودروی جهان را منتشر کردند بسیاری از کارشناسان و فعالان صنعت خودرو خصوصا ناظران و تحلیلگران آلمانی از این موضوع به عنوان یک اتفاق تاریخی یاد کردند. اما بازی هرگز در پایان نیمه اول به اتمام نمی رسد.

در همین چارچوب زمانی که شرکت خودروسازی تویوتای ژاپن گزارش مالی و همچنین آمارهای مربوط به فروش خود را منتشر کرد مدیران شرکت فولکس واگن شاهد سقوط خود به رتبه همیشگی یعنی مکان دوم جدول رده بندی و تقدیم رتبه نخست به غول خودروسازی جهان یعنی تویوتا بودند.

telegrambrandabout.irinstagrambrandabout.ir

در آخرین آمار رسمی اعلام شده از سوی شرکت تویوتا، این شرکت در سال مالی ۲۰۱۵ میلادی موفق شده است تا ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار دستگاه خودرو تولید و به بازارهای جهانی عرضه کند که این میزان ۱۵۰ هزار دستگاه بیشتر از میزانی است که گروه خودروسازی فولکس واگن تولید و روانه بازار کرده است. جنرال موتورز دیگر رقیب قدرتمند تویوتا نیز با تولید ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار دستگاه پس از فولکس واگن آلمان رتبه سوم جدول بزرگ ترین شرکت های تولید کننده خودرو در جهان را به خود اختصاص داد.

براساس آمارها و جدول رده بندی منتشر شده توسط موسسات تحقیقاتی فعال در حوزه صنعت خودرو، گروه خودروسازی تویوتا در سال ۲۰۰۸ میلادی موفق شد جنرال موتورز را در زمینه تولید خودرو پشت سر گذاشته و به بزرگ ترین تولید کننده خودرو در جهان بدل شود.

در سال ۲۰۰۹ میلادی زمانی که مارتین وینترکورن به عنوان مدیراجرایی گروه خودروسازی فولکس واگن آغاز به کار کرد، بدل شدن به بزرگ ترین تولید کننده خودروی جهان تا سال ۲۰۱۸ میلادی به استراتژی اصلی این شرکت آلمانی بدل شد.

به رغم تلاش های گسترده رقبا، عملکرد موفق تویوتا همچنان ادامه داشت و این شرکت در سال ۲۰۱۰ میلادی نیز موفق شد همچنان برتری خود را نسبت به شرکت های فولکس واگن و جنرال موتورز حفظ کرده و رتبه نخست بزرگ ترین تولید کننده خودرو در جهان را به خود اختصاص دهد. دو شرکت آلمانی و آمریکایی نیز به ترتیب رتبه های دوم و سوم را به خود اختصاص دادند تا تلاش های شان برای به زیر کشیدن تویوتا همچنان بی ثمر مانده باشد.

اما ماجرا به اینجا ختم نشده و زلزله شدید و سونامی ای که در سال ۲۰۱۱ میلادی سواحل ژاپن را درنوردید تویوتا را از تخت پادشاهی اش به زیر کشید و در پی این موضوع گروه خودروسازی جنرال موتورز بلافاصله رتبه نخست جدول رده بندی بزرگ ترین تولید کنندگان خودروی جهان را به خود اختصاص داد. با این حال رتبه نخستی که جنرال موتورز به دلیل قهر طبیعت به خود اختصاص داده بود دیری نپایید و یک سال بعد مجددا شرکت تویوتا موفق شد به جایگاه همیشگی اش یعنی رتبه نخست بازگردد.

پیشنهاد می کنیم مطلب " برندسازی،حلقه مفقوده ی گردشگری ایران " را مطالعه نمایید.

در سال ۲۰۱۴ میلادی برای نخستین بار گروه خودروسازی فولکس واگن سرانجام موفق شد رتبه دوم بزرگ ترین خودروساز جهان را به خود اختصاص داده و جنرال موتورز را به رده سوم بفرستد. این دستاورد بزرگ درحالی برای خودروسازی مشهور و جنجالی آلمانی حاصل شد که تویوتا در سال ۲۰۱۴ هم همچنان رتبه نخست خود را حفظ کرد و بیشترین تولید و عرضه خودرو در جهان را به خود اختصاص داد.

تمرکز شدید صنعت خودروسازی جهان روی آمار و افزایش قابل توجه تولید و فروش خودرو ممکن است در مقایسه با صنایع دیگر اندکی عجیب و توجیه ناپذیر به نظر برسد اما حاشیه سود پایین خودروسازان بین المللی و بازار شدیدا رقابتی انکارناپذیر بوده و خودروسازان را به طراحی استراتژی بر مبنای افزایش تولید و فروش وادار می سازد.

همزمان با این تلاش ها، بسیاری از فعالان و ناظران حوزه صنعت خودرو بر این باورند که تعیین سال ۲۰۱۸ میلادی برای تبدیل شدن فولکس واگن به نخستین خودروساز جهان از جمله دلایل اصلی بروز جنجال های گسترده و تقلب درباره ارائه اطلاعات از میزان واقعی آلایندگی خودروهای دیزلی این شرکت که با عنوان دیزل گیت از آن یاد می شود، شده است.

برخی کارمندان و مدیران شرکت فولکس واگن ضمن انتقاد از این تعیین تاریخ معتقدند که کمبود زمان برای دستیابی به اهداف تعیین شده توسط مدیراجرایی شرکت موجب افزایش بی سابقه فشار بر بخش های مختلف این خودروساز آلمانی شده و کارمندان آن به منظور تحقق اهداف تعیین شده از بروز تقلب در فرآیند تولید خودروهای این شرکت نیز چشم پوشی کرده اند.

در همین رابطه یک منبع نزدیک به مدیران ارشد گروه خودروسازی فولکس واگن به رسانه ها گفت که حتی آمار ارائه شده از سوی این شرکت که منجر به صدرنشینی موقت آن در جدول بزرگ ترین تولید کنندگان خودرو در جهان شده بود نیز آماری اغراق آمیز بوده است.

وی معتقد است این خودروساز آلمانی که همواره فروش خوبی در بازار خودروی چین داشته، با دست بالاگرفتن پیش بینی های خود برای بازار چین آماری را منتشر کرد که حاکی از رشد قابل توجه فروش کلی آن با توجه به پیش بینی خوشبینانه برای افزایش فروش در چین بوده است که در نهایت این بزرگنمایی باعث صدر نشینی موقت فولکس واگن به عنوان بزرگ ترین شرکت خودروسازی جهان شد؛ عنوانی که تویوتا بلافاصله آن را بازپس گرفت و بار دیگر قدرت خود را به رخ رقبا کشید.

شایان ذکر است که صدرنشینی تویوتا در صنعت خودروی جهان طی سال های اخیر بیانگر برنامه ریزی دقیق و قدرتمند مدیران این شرکت خودروسازی ژاپنی بوده و با توجه به کیفیت محصولات و نحوه عملکرد این شرکت پیش بینی صدر نشینی مجدد آن در سال ۲۰۱۶ میلادی نیز چندان دور از ذهن نیست.

نویسنده: معراج آگاهی 

بازنشر: فرصت امروز 

.

بخــوانیـــــد، بیـــاموزیـــــد، قدرتـــــمند شوید

برندابات مرجع تحلیلی، آموزشی برندینگ، بازاریابی، تبلیغات

  • تاثیر برندشخصی قدرتمند بر روی برند مکان

    برداشت دوم: برندشخصی و برند مکان پوردوسی (فردوسی) شاعر بزرگ پارسی می فرماید : به نام خداون…
  • برندسازی و تولید

    برندسازی و تولید

    برداشت اول : برندسازی و تولید بیایید اینگونه آغاز کنیم ، تفکر یک جامعه آیا تاثیری بر روی ک…
  • مدیران ناخدای برند

    برند در آنچه عرف بازار و صنعت است برای شرکت های بزرگ مطرح و غالب شده است در حالیکه شرکت ها…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *