خانه مقالات برندینگ برترین شهرهای جهان از منظر کیفیت زندگی شهری

برترین شهرهای جهان از منظر کیفیت زندگی شهری

2 ثانیه خوانده شده
۰

امروزه صنعت جهانگردی به عنوان یکی از مهمترین صنایع جهان مورد توجه قرار گرفته است. عاملی که آن را به عنوان صادرات نامرئی می شناسند که موجب بهبود وضعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی شهرها می شود. به همین دلیل شهرها در آینده گردشگری نقش کلیدی خواهند داشت. از طرفی دیگر گردشگری شهری به عنوان جنبه ای مهم از صنعت گردشگری است که بر توسعه گردشگری در مناطق شهری؛ چگونگی گردش توریست در شهر، رفتارهای گردشگران، چگونگی آگاهی و درک گردشگر از مکان ها، امکانات و تاسیسات توریستی و … تاکید دارد. شهرها با دارا بودن جاذبه های طبیعی، تاریخی، فرهنگی و … از مقاصد مهم گردشگری محسوب می شوند. امروزه توسعه گردشگری شهری در بهبود کیفیت زندگی شهری و ارتقاء آن به هدف اصلی بسیاری از سیاست ها تبدیل شده و به عنوان شاخصی برای ارزیابی و نظارت بر عملکرد تصمیم گیران مورد استفاده قرار می گیرد. دستیابی به شهری با قابلیت زندگی و کیفیت زندگی شهری بالا که در آن امکانات و نیازهای اصلی تأمین شود از جمله عواملی است که نقش بسزایی بر برند یک شهر خواهد داشت.

کیفیت زندگی شهری یکی از عمده ترین مسائل تاثیرگذار بر نگرش شهروندان و گردشگران و پس از آن موثر بر برند یک شهر می باشد. مناطقی که به دنبال جذب گردشگر و فعالیت در حوزه ی برند گردشگری می باشند بی شک باید بر این موضوع تمرکز و توجه ویژه ای داشته باشند. تعریف کیفیت زندگی شهری اگر چه حتی در نقاط مختلف یک کشور نیز ممکن است متفاوت باشد اما جوهره ی اصلی همه ی تعاریف را  می توان اینگونه بیان کرد: “رفع نیازهای مادی و معنوی انسان توام باهم”. کیفیت زندگی شهری عوامل مختلفی را شامل می شود و شاخص های سنجش متفاوتی دارد که برخی از آنها عبارتند از:

  1. رضایت از توان خرید مسکن، اجاره بها، خرید و فروش
  2. دسترسی به امکانات اولیه زندگی مانند آب برق گاز و …
  3. دسترسی به مراکز فرهنگی
  4. رضایت از فضای شهری، منظر و مبلمان شهری
  5. رضایت از کالاهای مصرف
  6. رضایت از ارتباطات
  7. ازدحام و تراکم جمعیتی
  8. وضعیت حمل و نقل، ترافیک و معابر
  9. میزان درآمد و اشتغال
  10. وجود فرصت ها و امکانات تفریحی
  11. عدالت اجتماعی
  12. امنیت شهری
  13. نظافت شهری

مجموع این عوامل وبسیاری عوامل دیگر بر کیفیت زندگی شهری تاثیر خواهند داشت. بی شک هر شهر یا کشوری که رتبه ی بالاتری به دست آورد می تواند برند شهری موفق تری نیز داشته باشد و نامش در دنیا به عنوان نامی ماندگار باقی بماند.

پایگاه اینترنتی اکونومیست مثل هر سال برای سال ۲۰۱۶ نیز گزارش و فهرستی درباره بهترین و بدترین شهرهای جهان برای زندگی ارائه کرده است.

ملبورن اول، تهران در رتبه ۱۲۶…

برای تهیه این فهرست ۳۰ شاخص مورد بررسی قرار گرفته است.

بنابر گزارش واحد اطلاعات پایگاه اینترنتی گروه “اکونومیست” درباره بهترین و بدترین شرایط زندگی در شهرهای سراسر جهان در سال ۲۰۱۶، ملبورن (استرالیا) به عنوان مناسب‌ترین شهر برای زندگی انتخاب شده است. این ششمین سال متوالی است که ملبورن چنین جایگاهی را از آن خود می‌کند.

در فهرست “اکونومیست” وین، پایتخت اتریش، در مقام دوم قرار دارد و رتبه‌های سوم و چهارم از آن شهرهای ونکوور و تورنتوی کانادا شده است. همچنین شهر دمشق پایتخت سوریه به دلیل شرایط جنگی حاکم بر آن، به عنوان بی کیفیت ترین شهر برای زندگی در میان صد و چهل شهر بزرگ مورد بررسی شناخته شده است.

جایگاه تهران البته اگرچه همچنان در رده‌های پایین جدول و در مقام ۱۲۶ از ۱۴۰ کشور است، ولی این رتبه در ۵ سال گذشته بهتر شده است. برای مثال، تهران سال ۲۰۱۵ در مقام ۱۳۰ قرار داشت و امسال در عمل ۴ رتبه وضعیت آن ارتقاء پیدا کرده است.

 

نویسنده:مائده فاضلی

کارشناس ارشد مدیریت شهری (Emba)

برندابات مرجع تحلیلی، آموزشی برندینگ، بازاریابی، تبلیغات

 

کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به وب سایت BrandAbout میباشد . کپی برداری فقط با ذکر منبع مجاز می باشد.

گروه توسعه کسب و کار آرمانی ارائه دهنده راهکار برندسازی، مارکتینگ و تبلیغات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *