خانه مقالات برندینگ اسرار رنگ ها و استفاده ی درست از آنها در پروژه ی برندینگ

اسرار رنگ ها و استفاده ی درست از آنها در پروژه ی برندینگ

9 ثانیه خوانده شده
۱

موفقیت در انتخاب رنگ و مالکیت یک رنگ در ذهن مردم کاری بسیار دشوار و البته مهم است. در حقیقت تئوری رنگ ها به عنوان مرکز اصلی توجه در طراحی هاست که اغلب نادیده گرفته می شود.

در یک طبقه بندی ساده رنگ ها در دو طیف سرد و گرم دسته بندی می شود. رنگ هایی مانند قرمز و زرد که القا کننده ی انرژی و نشاط هستند و رنگ های سرد مانند آبی و سبز که حس آرامش و اطمینان را به مخاطب انتقال می دهند. در نتیجه انتخاب رنگ درست با توجه به محصول یا خدمت ارائه شده بسیار مهم است. هم از نظر احساسی، اینکه مشتریان با نگاه کردن به آن چه احساسی پیدا خواهند کرد و هم از نظر عملی و برجسته شدن در بازار. شرکتی که می تواند به طور موثری مالکیت یک رنگ را از آن خود کند، می تواند یک فرصت رقابتی چشم گیری در میان سایر رقبا داشته باشد. حتی در مواردی بدون داشتن لوگو نیز همچنان می تواند نامش را در میان سایر نام ها برجسته کند و این تماما تاثیر رنگ ها و ماندگاری آن در ذهن مردم است.

اگر چه مالکیت کامل یک رنگ حقیقتا کار ساده ای نیست و تا اندازه ای به طراحی یک لوگوی مناسب نیازمند است اما با برنامه ریزی های ماهرانه و در نهایت تبلیغات هدفمند و درست، این کار عملی است. با توجه به بازار و اشباع آن از رنگ های مختلف می توان تصمیم گرفت که چگونه رنگ اختصاصی خود را در نظر بگیرید و مالک آن شوید.

.

بخــوانیـــــد، بیـــاموزیـــــد، قدرتـــــمند شوید

برندابات مرجع تحلیلی، آموزشی برندینگ، بازاریابی، تبلیغات

.

telegrambrandabout.irinstagrambrandabout.ir

اینکه بدانید کالا و خدمات شما و به عبارتی برند شما بیانگر چه احساسی است و القا کننده ی چه حسی به مخاطبان است، می تواند در انتخاب رنگ موثر باشد. برای مثال شرکتی که تولید کننده ی اسباب بازی و وسایل سرگرمی برای کودکان است، در طراحی برند خود باید از رنگ هایی استفاده کند که ناخودآگاه حس هیجان و انرژی را به مخاطبانش منتقل کند. همین طور شرکت های تولید کننده ی لوازم خانگی باید از رنگ هایی استفاده کنند که بیانگر حس آرامش و راحتی باشند. رنگ ها می توانند تاثیر فراوانی بر ذهن ناخودآگاه افراد داشته باشند. با در نظر گرفتن این نکته به بررسی ۱۰ رنگ موثر در تبلیغات برند سازی و نمونه های ایرانی و خارجی آن می پردازیم:

  1. قرمز: به جرات می توان گفت که رنگ قرمز یکی از سخت ترین رنگ ها برای مالکیت است. مخصوصا در مراحل اولیه ی کار. از یک طرف نشانگر عصبانیت و خطر و از طرفی رنگ گرما و شور و شوق. و از آنجایی که از نظر پزشکی تاثیر این رنگ بر افزایش ضربان قلب و فشار خون تایید شده است می تواند یک انتخاب بی نظیر و البته دشوار باشد. یکی از نمونه های موفق در استفاده از این رنگ “کوکا کولا” است.

نمونه ای از شرکت های ایرانی استفاده کننده از این رنگ: بانک ملت، گلرنگ. شرکت لوازم خانگی استیل البرز نیز در صدد مالکیت رنگ قرمز و تثبیت آن در اذهان است.

  1. نارنجی: نشانه ی تفریح و سرگرمی و رنگی دوستانه است. القا کننده ی حس بازی و هیجان. نمونه ی موفق: شرکت تولید کننده ی تلفن همراه Orange
  2. زرد: مثبت، درخشان و خوش بین. رنگی جذاب، خیره کننده و بسیار موثر برای القای پیام خود. چرا که زودتر از هر رنگ دیگری چشم افراد را به خود متمرکز می کند.

نمونه ی موفق آن ایرانسل که تا حدودی مالکیت این رنگ را برای خود کرده است و نمونه ی موفق خارجی آن نیز شرکت تولیدکننده ی جرثقیل های Caterpillar .

  1. سبز: رنگی آرامش بخش، نماد رشد و تولید و سمبل طبیعت. نماد پایداری و تلاش و بیانگر فراوانی. رنگی که می تواند نشانه ی لوکس بودن نیز باشد.

شرکت تولید کننده ی ماشین های کشاورزی John Deere  از نمونه های موفق این رنگ است. هواپیمایی ماهان و بانک قوامین نیز از نمونه شرکت های ایرانی استفاده کننده از این رنگ هستند.

  1. آبی: خنک و شفاف، نماد صداقت و اعتماد که در اکثر مواقع در شرکت های امور مالی از این رنگ استفاده می شود.

شرکت خدمات سلامت NHS از این رنگ بهره می برد و مهمترین شرکت مالک این رنگ نیز Facebook است.

  1. بنفش: نوستالژیک، احساساتی. همراه با پرستیژ و بیان کننده ی وفاداری و روشن فکری.

نمونه ی موفق: شرکت تولید شکلات Cadbury’s.

نمونه  های ی ایرانی: بانک اقتصاد نوین.

  1. قهوه ای: فروتنی، سادگی، بیانگر صداقت که همچون سبز معمولا در شرکت های تولیدات کشاورزی استفاده می شود که بیانگر ارتباط با خاک و رشد و نمو است. و البته معمولا در طراحی ها از این رنگ به طور قابل توجهی پرهیز می شود به دلیل دلالت ضمنی آن بر خاک و تمیز نبودن. البته استفاده ی درست از این رنگ در صنایع مرتبط می تواند بسیار موفق باشد. UPS (شرکت خدمات پستی ایالات متحده) نمونه ی موفق از این رنگ است.
  2. صورتی: حس ظرافت و خاص بودن که معمولا شرکت هایی که مصرف کننده ی عمده ی محصولات آنها زنان هستند از این رنگ استفاده می کنند. شرکت T- mobile نمونه ی موفق آن است.
  3. مشکی: بسیاری از شرکت ها از رنگ مشکی در ترکیب رنگ خود استفاده کرده اند اما استفاده از این رنگ به عنوان رنگ غالب نماد قدرت، اعتماد به نفس، تعقل و لوکس بودن است. شرکت تولیدکننده ی شکلات Hotel chocolate از نمونه های بارزو موفق این رنگ است.

نمونه های ایرانی: شرکت های تولیدکننده ی لوازم برقی مانند پارس خزر

۱۰٫سفید: پاکی و سادگی. که معمولا شرکت های تولیدکننده ی محصولات بهداشتی و تولیدکننده ی محصولات نوزادان از آن استفاده می کنند.

انتخاب رنگ درست متناسب با کسب و کار بسیار مهم است و خود باعث ماندگاری نام برند در ذهن افراد میشود.

.

بخــوانیـــــد، بیـــاموزیـــــد، قدرتـــــمند شوید

برندابات مرجع تحلیلی، آموزشی برندینگ، بازاریابی، تبلیغات

کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به وب سایت BrandAbout میباشد . کپی برداری فقط با ذکر منبع مجاز می باشد.

 گروه توسعه کسب و کار آرمانی ارائه دهنده راهکار برندسازی، مارکتینگ و تبلیغات

  • تاثیر برندشخصی قدرتمند بر روی برند مکان

    برداشت دوم: برندشخصی و برند مکان پوردوسی (فردوسی) شاعر بزرگ پارسی می فرماید : به نام خداون…
  • برندسازی و تولید

    برندسازی و تولید

    برداشت اول : برندسازی و تولید بیایید اینگونه آغاز کنیم ، تفکر یک جامعه آیا تاثیری بر روی ک…
  • مدیران ناخدای برند

    برند در آنچه عرف بازار و صنعت است برای شرکت های بزرگ مطرح و غالب شده است در حالیکه شرکت ها…

یک دیدگاه

  1. ۰۸ دی ۱۳۹۵ - اکولینک

    دی ۸, ۱۳۹۵ در ۱۲:۲۸ ب.ظ

    […] […]

    پاسخ دادن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *